Geleneksel Mayalar, Nevşehir'de Yeniden Hayat Buluyor

Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi'nin başarılı öğrencileri Zeynep Sude Demir ve Fatma Filiz Çetin, "TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Araştırma Yarışmaları" kapsamında geleneksel hamur mayalarını okul ortamında yeniden üretti.

Anadolu'da uzun yıllardır ekmek yapımında kullanılan nohut mayası, soğan mayası, elma mayası, Trabzon zembek mayası ve üzüm mayası, öğrencilerin elinde hayat buldu. Modern teknoloji ve yapay katkılı mayaların yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutan bu geleneksel mayalar, öğrenciler tarafından Nevşehir 23 Nisan Ortaokulu öğrencilerine tanıtıldı.

Projenin amacı, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel hamur mayalarını tekrar gün yüzüne çıkarmak ve bu doğal, sağlıklı alternatifleri günümüzdeki yapay mayaların yerine kullanmaya teşvik etmek. Öğrenciler, bu proje ile doğal mayalar hakkında farkındalık yaratmayı ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamayı hedefliyor.

17 Oca 2024 - 09:25 Nevşehir- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kapadokya Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kapadokya Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kapadokya Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kapadokya Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket İşte Nevşehir Belediye Başkan Adayları, Sizce Kim Kazanır?
Tüm anketler