Biyoloji ödevinde hazırladığı boza'yı öğretmenlerine ve arkadaşlarına ikram etti  

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve oldukça lezzetli olan Boza, darı, mısır veya bulgurla hazırlanabilen kış aylarının vazgeçilmezi geleneksel şifalı bir Türk içeceği. 

Nevşehir Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Melih Yavuz rehberliğinde, hazırladığı "Fermantasyon" konulu proje ödevinde, Bozanın kendine özgü tadının, laktik asit bakterileri sayesinde fermente olmasıyla (mayalanmasıyla) oluşmasını araştıran,inceleyen, Anadolu Lisesi öğrencisi Bilal Topçu ,Öğretmenlerine ve arkadaşlarına kendi yaptığı Boza'yı ikram etti. 

 " Sen bir evlat yetiştirdin, O evlat bir millet yetiştirdi..." 

15 Oca 2022 - 16:13 Nevşehir- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kapadokya Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kapadokya Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Kapadokya Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kapadokya Haber değil haberi geçen ajanstır.